Sunday, July 15, 2012

Pui in sos de nuci caju / Chicken in cashew nut sauce

chicken in cashew nut sauce


           Ingrediente / Ingredients

  • 2 cepe de marime medie / 2 medium onions
  • 2 linguri pasta de rosii / 2 tbsp tomato paste
  • 50 g nuci caju / 50 g cashew nuts
  • 1 ½ lingurita garam masala / 1 ½ tsp garam masala
  • 1 lingurita usturoi zdrobit / 1 tsp crushed garlic
  • 1 lingurita praf de ardei iute rosu / 1 tsp chilli powder
  • 1 lingura suc de lamaie / 1 tbsp lemon juice
  • ¼ lingurita praf de curcuma  / ¼ tsp turmeric powder
  • 1 lingurita sare / 1 tsp salt
  • 1 lingura de iaurt simplu / 1 tbsp plain yogurt
  • 2 linguri de ulei / 2 tbsp oil
  • 2 linguri de coriandru proaspat tocat (cilantro) / 2 tbsp fresh chopped coriander (cilantro)
  • 1 lingura de stafide galbene / 1 tbsp golden raisins (sultanas)
  • 450 g pui dezosat, fara piele, cubulete /  450 g boneless chicken, skinned and cubed
  • 175 g ciuperci champignon / 175 g button (white) mushrooms
  • 300 ml apa / 300 ml water

    Mod de preparare / Method of preparation
      
    1. Se taie ceapa in sferturi, se pune in blender si se amesteca aproximativ 1 minut / Cut the onions into quarters, place in a blender and blend for about 1 minute.


    2. Se adauga pasta de rosii, nucile caju, garam masala, usturoiul, praful de ardei iute, sucul de lamaie, curcuma, sarea si iaurtul peste ceapa amestecata (din blender) / Add the tomato paste, cashew nuts, garam masala, garlic, chilli powder, lemon juice, turmeric, salt and yogurt over blended onions.



    3. In blender se amesteca mixul de ceapa condimentata pentru 1 – ½ minute / Blend the spiced onion mixture in the blender for  1-1 ½ minutes. 

    4. Intr-o tigaie mare sau karahi, se incalzeste uleiul, se reduce focul la temperature medie si se toarna amestecul de condimente din blender. Se distuie inca 2 minute reducand mai mult temperatura daca este necesar /  In a heavy pan or karahi, heat the oil, lower the heat to medium and pour in the spice mixture from the blender. Fry for 2 minutes lowering the heat more if necessary.


    5. Cand amestecul de condimente este usor prajit, se adauga jumatate din coriandrul proaspat tocat, stafidele, cubuletele de pui si “stir fry” pentru inca 1 minut / When the spice mixture is lightly cooked, add half of the chopped fresh coriander, the sultanas, the chicken cubed and continue to stir fry for a further 1 minute.



      
    6. Se adauga ciupercile, se toarna apa peste si se aduce la fierbere. Se acopera tigaia si se gateste la foc mic timp de aproximativ 10 minute /  Add the mushrooms, pour in the water and bring to a simmer. Cover the pan and cook over a low heat for about 10 minutes.


    7. Dupa acest timp, se verifica daca puiul este fraged si sosul este gros. Se fierbe mai mult daca este necesar iar apoi se scoate intr-un castron pentru servire /  After this time, check if the chicken is tender and the sauce is thick. Cook for a little longer if necessary, then spoon into a serving bowl. 


    8.  Se presara cu coriandrul  proaspat ramas si se serveste cu orez fiert simplu. Sprinkle with the remaining fresh coriander and serve with plain boiled rice.




2 comments:

  1. As incerca si eu, desi nu s maestra in gatit... dar arata prea bine si ador nucile caju!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu zic sa incerci...nu trebuie sa fi maestra in gatit....trebuie numa sa vrei si sa incerci...nimeni nu se naste invatat....Este foarte gustos si sunt sigura ca o sa-ti placa!
      Daca o sa incerci sa-mi spui daca ti-a placut. Spor la gatit :-P!

      Delete