Monday, October 1, 2012

Chou à la crème de vanilie / Vanilla Chou à la crème
Ingrediente / Ingredients

Pentru rozete / For the rosettes

 •     6 ouă potrivite / 6 medium sized eggs
 •     300 ml apă / 300 ml water
 •     200 g făină / 200 g flour
 •     75 ml ulei / 75 ml oil
 •     un praf de sare / a pinch of salt
 •     un praf de zahăr / a pinch of sugar

Pentru crema de vanilie
 •     4 ouă / 4 eggs
 •     270 g zahăr / 270 g sugar
 •     200 g făină / 200 g flour
 •     750 ml lapte / 750 ml milk
 •     esenţă de vanilie dupa gust / vanilla essence to taste
 •     200 g frişcă / 200 g whipping cream

Mod de preparare / Method of preparation

 

1. Într-o crăticioară, se pune la fiert apa, uleiul, un praf de sare și unul de zahăr. Când începe să fiarbă, se adaugă toată făina cernută, dintr-odată, și se amesteca rapid  cu o lingură/paletă din lemn, până se încorporează în amestecul lichid.
In a saucepan, boil the water, oil, pinch of salt and one of sugar. When it starts to boil, add all the sifted flour all at once and mix it quick with a wooden spoon/paddle until it is incorporated into the liquid mixture.
2. Se amestecă în aluat, la foc mic, 4-5 minute, până se desprinde cu ușurinţă de pe marginile crăticioarei. Se lasă să se răcească. Se pun ouăle pe rând, amestecând foarte bine după fiecare. Se adaugă următorul ou numai după ce precedentul s-a încorporat!
Mix in the dough on low heat for 4 to 5 minutes until it detaches easily from the pan edges. Let it cool. Put  eggs in one at the time, mixing very well after each one. Add the next egg only after the previous one it is incorporated.

3. Se pune compoziţia într-un sac a poche la varf cu un con in forma de stea. Se formează rozete pe tava tapetată cu hârtie de copt. Se lasă spaţiu între ele, deoarece cresc la copt. Se da la cuptorul preîncălzit, la foc mare, pentru 15-20 de minute sau pana cand se rumenesc.
Put the composition into a piping bag fitted with a star nozzle. Form onto baking tray (lined with baking paper) shapes of rosettes. Leave space between them as they increase in size while baking. Bake them in the preheated oven on high for 15-20 minutes or until brown. 
4. După ce se răcoresc, se taie la fiecare rozeta câte un căpăcel.

After they cool, cut the top off of each rosette.
5. Pentru cremă, se bat ouăle într-un castron și se amesteca cu zahărul și vanilia. Se foloseste ajutorul unui mixer până se obtine o compoziţie fină, dupa care trebuie sa se incorporeze făina cernută și laptele caldut.
For the cream, beat the eggs in a bowl and mix in the sugar and vanilla. Use the help of a mixer until you get a smooth composition, after which you should add the sifted flour and warm milk.6. Pune castronul pe baie de aburi și se ţine amestecand continuu până când se îngroașă crema și nu se mai simte gustul făinii. Se lasa sa se raceasca.
Put the bowl on a double boiler and mix continiously until cream thickens and you don’t feel the taste of flour anymore. Let it cool.
 7. Se umple rozetele cu crema, se acoperă cu un strat de frișcă proaspătă și se așează căpăcelul tăiat.
Fill the rosettes with cream, cover with a layer of whipping cream and put on the top.
8. Se pudreaza cu zahar farin.
Dust it with powdered sugar.

No comments:

Post a Comment