Ingrediente / Ingredients
- 2 litri de lapte / 2 liters of milk
- 2 linguri suc de lamaie sau otet alb / 2 tbsp lemon
juice or white vinegar
si / and
- o strecuratoare / a strainer
- o strecuratoare / a strainer
- tifon / cheesecloth
Mod de preparare / Method of
preparation
1. Intr-o oala mare la foc
mediu-mare se aduce laptele la fierbere / In
a large pot over medium-high heat, bring the milk to a boil.
2. Cand laptele ajunge la punctual
de fierbere se adauga sucul de lamaie sau otetul alb si se stinge focul / When
milk comes to boiling point add the lemon juice or white vinegar and
turn off the heat.
3. Dupa ce se adauga zeama de lamaie
sau otetul alb, laptele se amesteca trebuind sa se coaguleze, daca nu se mai
adauga ince putin pentru ca, casul sa se separe de zerul alb-verzui / Stir
the milk after adding lemon juice or white vinegar, it should starts to curdle,
if not add some more so that white curds separates from the greenish white
whey.
4. Se aseaza o carpa curate sau un tifon
intr-o strecuratoare, se toarna amestecul de lapte, se lasa sa se scurga de
zer, se strange carpa bine, se strecoara tot zerul si se lasa sa stea 2-3 ore /
Place clean cloth or cheese cloth
into a colander, pour the milk mixture in, let the whey drain. Tie
the cloth tightly and squeeze all the whey let it stand for 2-3 hrs.
5. Se pune o oala sau greutate peste
ea timp de 2 ore pentru ca tot lichidul sa se scurga si sa se intareasca luand
o forma frumoasa / Put a pan or weight
on it around 2 hours, so most to the liquid drains out and hardens to
a nice shape.
6. Se scurge zerul ramas si se
desface casul / Drain off the remaining
whey and unwrap the paneer.
7. Se poate folosi la gatit daca
este scus tot zerul din ea sau la dulciuri cat inca mai are putin zer / You can use it to cook if you drained out
all the whey or in making sweets if it is still very moist.
foarte bun pannerul,am facut si eu si nu se compara cu nici o alta branza!
ReplyDeleteeu am mancat si in India cand am fost...si majoritatea dulciurilor traditionale la ei sunt facute din paneer....is super bune...:)
Delete